Geen leegstandbeheer maar leegstandbestrijding

Volgens de Vrije Ruimte bestrijdt de aangekondigde gemeentelijke leegstandverordening niet de leegstand. Ze diende daarom een aantal wijzgingsvoorstellen in.

 

Misbruik van Leegstand: Een schande voor de stad

Opnieuw dreigt politiek Den Haag met een kraakverbod. Als gevolg daarvan zullen niet alleen de krakers, maar ook de bestuurders met lede ogen moeten aanzien hoe de volop aanwezig leegstaande ruimte in de stad het exclusieve domein wordt van speculatieve vastgoedontwikkelaars en louche anti-kraakbureau’s.

De stad bloed leeg

Medio jaren negentig verenigden zich een aantal grote kraakpanden in het Gilde van Woonwerkgebouwen om gezamenlijk iets te ondernemen tegen de culturele kaalslag. Amsterdam dreigt tot in de kleinste uithoeken netjes opgeruimd te worden om vooral de meer kapitaalkrachtigen ruim baan te geven. Een aantal grote complexen vanwaaruit krakers, kunstenaars en ambachtslieden jarenlang de stad tot leven brachten, dreigen de een na de ander te worden weggevaagd.

Welkom in easyCity

easyCity is een zorgeloze stad vol gemak en comfort. Een stad waarin iedereen zich onmiddellijk thuis voelt omdat het er precies zo is als overal elders.

Regeling bestaande verhuur woon werkpanden Amsterdam

Op 22 juni 2007 heeft de Vrije Ruimte als vertegenwoordiger van een aantal Amsterdamse woonwerkpanden, de ‘regeling bestaande (woon)werkpanden in verhuur bij corporaties’ mede-ondertekend.

 


Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.